Edellinen kirjoitukseni osui sattumalta melkoisen turbulenssin alle ja pölyn hälvettyä edessä oli melkoinen epävarmuus tulevasta. Hyvin nopealla aikataululla tuon härdellin jälkeen tullut peli oli etukäteispohdinnassa hyvin avoin, mikä tahansa oli mahdollista.

Marmatin viimeksi puolustuspelin huonoudesta ja piikkini oli suunnattu valmennukseen ja etenkin Fabrizio Piccaretan suuntaan. Tuntuu siltä, että valmennustavassa ja pelaajien peluuttamisessa oli ollut erimielisyyttä, joka oli johtanut henkilöiden kierrätykseen ja ulkoistukseen. Piikkini taisikin olla suunnattu väärään osoitteeseen. Näin käy, kun huutelee aidan takaa ilman tarkkaa tietoa asioiden oikeasta laidasta. No, samapa tuo - koirat haukkuvat ja karavaani kulkee.

Kemi-away oil sen verran masentavaa katsottavaa, että pieni avautuminen on nyt paikallaan.

Peliryhmitys oli 3-5-2 eli tarkoituksena oli nähtävästi ottaa keskikentällä miesylivoima ja sitä kautta hallita peliä. Se onnistuikin, mutta tehottomuus sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan oli tuskallista katsottavaa. Tuntui, että keskikentän ja puolustuksen roolitus oli kaikille yhtä epäselvää ja sen seurauksena syntyivät Kemin molemmat maalit. Puolustuslinjastamme oli molemmissa tilanteissa yhtä paljon hyötyä kuin meikäläisestä pubin töllön ääressä.
Miten näin voi olla, kun valmennusryhmässä on puolustuksen erikoismies Italiasta?

Katselin kyllä Interin viime viikkoista vepsupeliä netin välityksellä, mutten ollut kyllin tarkkasilmäinen huomatakseni vaihtopenkillä peliä katsellutta Mika Ojalaa. Alkuviikosta julkaistu soppari Mó:n kanssa oli jo tuolloin tehty mutta kummallista kyllä saksalaiset viettävät viikonloppua kesällä eikä pelilupa ollut näin kerennyt vielä saapumaan.

Oikeastaan parempi näin. Mika lähti pari vuotta takaperin Saksaan kesken kauden, tuolloin suvereenin hjk-kotivoiton jälkeen. Mitenköhän käy kun nyt paluumatsissa kävelee Tampereen kissalauma vastaan? Paluu nähdään tänään Veritas stadionilla Interin kauden yhdeksännessä kotiottelussa.

Mó17 ei ole back, vaan Mó8 is here. Kaupankäynti pelinumerolla siirtyy ensi kauteen. Itse uskon keskikentän nyt saaneen puuttuvan palasen paikoilleen. Lupa odottaa voittoputkea, kunhan vielä Faubert saadaan kentälle pelikiellon jälkeen. Edes Shefkin kirous ei sitä voi estää...

Joten kaikki paikalle tänään kun Inter kurittaa Ilvestä Kupittaalla kello 17.00.

Tervetuloa takaisin Mika Ojala!

 

(Teksti: TeroT)