Inter aloitti kauden näyttävällä voitolla Veritas-Stadionilla. Sitten seurasikin tuskaisa jakso kotikentällä ja vasta kauden 8. kotiottelu toi seuraavan voiton kotona, kolme kuukautta kaudenavausmatsin jälkeen.

Jokin piru siellä on hyökkääjien niskassa hyppimässä, kun pallon maaliin saaminen kotikentällä on ollut yhtä tuskaa. Erityisesti Njazi Kuqi on tästä esimerkkinä, eilenkin 8.7 JJK.ta vastaan miehellä oli useampikin avoin maalipaikka, mutta pallo ei vaan mennyt sisään. No vihdoin sentään saatiin avausmaali aikaiseksi, kiitos kapteeni Furuholmin. Tästä sitten aukesikin pienimuotoinen maali-iloittelu, kun viimeiseen varttiin Inter paukutti vielä kolme maalia lisää. Näistäkin tuo 3-0 maali kyllä oli jossain määrin taas Njassen huonoa tuuria, kun jyväskyläläisten molari sai kätensä hyvän laukauksen eteen ja tarjoili näin tyhjän maalin Muksulle tehdä kauden toinen maali päällään.

Kaiken kaikkiaan hieno taistelu ja osoitus kärsivällisyydestä jaksaa pelata omaa peliä loppuun asti, kyllä ne maalit sieltä lopulta tulevat. Tässä on hyvä siteerata Inter-puolustaja Kosta Manevia, joka eilen tuli matsin jälkeen kannattajien haastatteluun St. Patrik´s pubiin. ”Me treenattiin pre-seasonilla todella kovaa juuri sen takia, että jaksettaisiin pelata nämä pelit loppuun asti. Nyt vastustaja väsyi lopussa ja saatiin maalit tehtyä.”

Juurikin näin!

Puolustus on ollut Interillä tänä vuonna hyvässä iskussa ja parantunut edelleen kauden edetessä. Kolmen viimeisen pelin jälkeen on kyllä selviö kuka johtaa puolustuksen pelaamista, se on muuan brassi Alan Henrique. Miehen peliesityksiä on nautinto katsoa niin puolustus, kuin hyökkäyssuuntaan. Toinen mainitsemisen arvoinen pelaaja on ehdottomasti maalivahti Jere Koponen, toisen polven Inter pelaaja on lunastanut paikkansa Interin veräjänvahtina loistavasti. Tärkeitä torjuntoja, hyvää pelinlukua ja erinomaista pelinavausta jalalla näiden ansiosta kannattajat eilenkin pelin jälkeen lauloivat Koposen nimeä kovaan ääneen. Hyvä esimerkki Koposen upeasta pelistä oli ottelun toinen maali, jossa Jere hankalasta paikasta avasi loistavalla syötöllä Faubertille, joka jatkoi pallon eteenpäin Gnabolle läpiajoon ja taululle 2-0.

Hyvä peli (myös ne 70min ennen maaleja), hyvä tulos.

Kiitos INTER!!!