Kemi-away oil sen verran masentavaa katsottavaa, että pieni avautuminen on nyt paikallaan.

Peliryhmitys oli 3-5-2 eli tarkoituksena oli nähtävästi ottaa keskikentällä miesylivoima ja sitä kautta hallita peliä. Se onnistuikin, mutta tehottomuus sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan oli tuskallista katsottavaa. Tuntui, että keskikentän ja puolustuksen roolitus oli kaikille yhtä epäselvää ja sen seurauksena syntyivät Kemin molemmat maalit. Puolustuslinjastamme oli molemmissa tilanteissa yhtä paljon hyötyä kuin meikäläisestä pubin töllön ääressä.
Miten näin voi olla, kun valmennusryhmässä on puolustuksen erikoismies Italiasta?

Omat maalintekoyritykset olivat tuhoon tuomittuja, koska viimeiset ratkaisut olivat yksittäisen pelaajan yrityksiä tehdä maali sellaisista paikoista, joista se ei kerta kaikkiaan onnistu.
Pelimme oli todella sekavaa ja oli vaikea uskoa, että nopeaan lyhytsyöttöpeliin pystyvä joukkue turvautuu roiskispalloihin keskikentän yli ja sitten huonoja kukkupallokeskityksiä maalin edustalle. Ei tällä tavalla pelaamalla voi voittaa, se on vain raaka fakta.

Entäpä tehdyt vaihdot?
Nasselta petti takareisi puolen tunnin pelin jälkeen ja Beni otettiin tilalle. Beni pelasikin ihan hyvän pelin, mutta maalit jäivät uupumaan.
Gnabo otettiin Macin tilalle öbaut tunnin kohdalla ja Gnabo toikin peliin uutta virtaa. Tässä vaiheessa alettiin pelaamaan välillä maata pitkin lyhytsyöttöpeliä ja se toimikin hyvin. Miksi näin ei pelattu koko ajan? Gnabolla oli hyviä paikkoja ja yhdestä syntyikin lopulta hieno kavennusmaali, mutta se oli vain liian vähän liian myöhään.

Maalintekopaikkoja oli runsaasti toisella puoliajalla, mutta Interin loistavan maalivahtikoulun kasvatti Oskari Forsman pelasi hienon pelin meidän harmiksemme. Olihan meillä epäonneakin, kun pallo ei pomppinut meille edullisesti sitten millään. Voittavalla joukkueella pallo pomppii usein suotuisasti, mistä sitten johtuukin.

Puhutaanpas sitten hetki kokoonpanostamme.
Lähdimme 3 miehen puolustuslinjalla, koska automaattinen oikean laitapakin avauspelaajamme Niko Markkula on klesana samoin kuin häntä hyvin stuntannut Kevin Mombilokin.
Tämän pelin 3-5-2 ryhmityksessä oikean laidan keskikentän tulee laskeutua tukemaan puolustusta ja näin muuttaa ryhmitys hetkellisesti muotoon 4-4-2. Valitettavasti MÓ8 ei ole puolustussuunnan pelaaja, vaan Mikan avut ovat hyökkäyssuuntaan ja siinä tämä suunnitelma menikin mönkään. Oikean puolustajan paikalle olisi ollut tarjolla joko Pänä tai Philip. Pänä on tunnetusti umpivasuri, mutta olisi varmasti pystynyt pelaamaan oikeana pakkina. Philip on pelannut ainakin kerran oikeana pakkina ja hyvin pelasikin. Meillä olisi siis ollut 2 vaihtoehtoa oikeaksi pakiksi, mutta kun ei niin ei.

Nasse oli jälleen avauksessa, vaikka hänen ruutinsa on ollutkin märkää viime aikoina. Miksi Beni ei saa olla avauksessa nykyistä useammin? Onko veri vettä sakeampaa?
Laskin huvikseni hyökkääjiemme tehoja suhteutettuna peliaikaan ja tulokset olivat aika yllättäviä.
Nasse 196 minuuttia/maali, Furkka 259 minuuttia/maali, Beni 198 minuuttia/maali ja Gnabo 194 minuuttia/maali. Yllättävän tasaista Furkan lukemaa lukuunottamatta. Matikka on ihmeellistä ja Furkan kohdalla lukema ei kerro koko totuutta. Furkalla on maalisyöttöjä enemmän kuin tehtyjä maaleja eli se siitä.
Mitäs, jos otetaan maalisyötöt mukaan?
Kas näin; Nasse 137 minuuttia/piste, Furkka 118 minuuttia/piste, Beni 198 minuuttia/piste ja Gnabo 146 minuuttia/piste. Tällä tarkastelulla on täysin ymmärrettävää, että Nasse ja Furkka ovat avauksessa ja Beni sekä Gnabo vaihdossa.
Gnabo on oivallinen vaihtopelaaja, mutta Benille soisin enemmän minuutteja. Ehkäpä Nassen toivottavasti lievä loukkaantuminen avaa Benille paikan avaukseen.

Taloudelliset panostukset tämän kauden joukkueeseen ja sen taustoihin ovat olleet merkittäviä. Tulokset eivät ainakaan vielä ole lainkaan synkronissa panostusten kanssa. On hankittu valmiita pelaajia ja näin annettu nuorille pelaajille aikaa kasvaa korkoa, mutta onko tämä ollut oikea tie? Ovatko nämä uudet pelaajamme olleet vahvistuksia? Kyllä ja ei. Olisiko heidän pitänyt pelata vielä nykyistä paremmin? Kyllä.
Tähän liittyy oleellisesti nuorien pelaajiemme peluuttaminen. Aati on saanut 2 täyttä peliä vyölleen ja on täyttänyt paikkansa sangen kelvollisesti, moittia ei voi. Beni on saanut aika hyvin peliaikaa ja tehojakin on tullut.
Albin tilanne kyllä ihmetyttää. Kundi kelpaa alaikäisenä U21-maajoukkueen avaukseen, mutta ei meillä. Miksi ei? Albi lainataan Kemiin ja suoraan avaukseen ja on heti vaarallinen ja järjesteli molempia maaleja meitä vastaan. Miksi lainasopimuksessa sallittiin hänen pelaavan omaa seuraansa vastaan?
Mitähän seuraavaksi; lainataan Beni saarelle ja Eliakset Untamala ja Mastokangas Rovaniemelle?
No niin, sarkasmi sikseen ja eteenpäin, sanoi mummo lumessa.

Joukkueemme pelissä näkyy valtava tuska, koska voittoja ei tule. Siitä seuraa pakonomaisia huonoja ratkaisuja kentän kaikilla osilla, koska peli ei kulje ja turhautuminen kasvaa. Nyt kysytään kaikilta kärsivällisyyttä, etenkin pelaajilta. Omaan tekemiseen pitää uskoa ja pelata omilla vahvuuksilla, kyllä tuloskin sieltä tulee. Pelimme kaipaa lisää vaihtoehtoja. Aina ei tarvitse pelata vitosen viivalle tai keskittää laidasta pääpalloja.  Missä ovat kaukolaukaukset? Lucasilla on todella hyvä laukaus ja Arskalla samaten.
Liikkuvat taakse, pallo maaliin, kansa huutaa, nimi lehteen ja pisteet kotiin, siinä se.
Helppoa kuin heinänteko, vai?

Kautta on vielä runsaasti jäljellä ja kaikki on edelleen omissa käsissä. Käännetään kurssi jo tulevana perjantaina lähettämällä helsinkiläiset kotimatkalle tyhjin kätösin.

FORZA INTER!