Mietteitä Fanifoorumista 31.3.2012

UEFAn alaisissa kilpailuissa mukana olevilta seuroilta eli FC Interiltäkin edellytetään tästä kaudesta alkaen Supporter Liaison Officerin (SLO) nimeämistä. Muilta seuroilta tätä edellytetään ensi kaudelta alkaen.
UEFA siis vaatii tätä.

Ideaalitapauksessa tämä kannattajien yhteyshenkilö eli SLO olisi joku kannattaja, joka ryhtyy tähän tehtävään ensin talkoopohjalta ja joka sitten hieman myöhemmässä vaiheessa otetaan seuran palkkalistoille hoitamaan edelleen tätä tehtävää, mutta täysipäiväisesti.
Tätä odotellessa ja sillee.

Tälle kohta alkavan kauden alkuun ei ehdi tekemään juuri muuta kuin vain nimeämään tuon SLOn tai SLOt, koska kannattajaryhmiä on 2.

Mitä sitten SLO tulevalla kaudella tekisi?

Ensi hätään eipä oikeastaan juuri mitään. Tärkein heti jalalle saatava asia on yhteyshenkilöluettelon synnyttäminen. Suuri ongelma porukoille tuntui olevan se, että kehen vieraskannattajat ottavat yhteyttä retkeillessään vierasotteluun.

Tämä on tietysti ongelma ja tämän kanssa Risto ja Sirpa ovat joutuneet painimaan UBZ-köörin puolesta jo vuosien ajan. Mehän siis tiedämme jo, keihin ottaa yhteyttä, mutta ajantasaisen ja paikkansa pitävän yhteyshenkilöluettelon aikaansaaminen helpottaisi asiaa varmasti.

 

 

Mitä SLO sitten tekee, kun tuo ensi hätä on ohitettu?

SLOn rooli on sama kuin luottovangin eli hän tietää kannattajien suunnitelmat, toiveet ja halut ja viestittää niitä seuran suuntaan pitäen samalla omana tietonaan sellaiset asiat, jotka seuran olisi pakko kieltää tietäessään niistä ennakolta. Esimerkkinä vaikkapa eräänkin merikontin maalaaminen tai soihdutus tai epäkurantti tifo.
Toisaalta SLO saisi sisäpiirin tietoa seuralta ennakkoon vaikkapa tulevista testipelaajista tms.

SLOn on pakko pitää seuraa pimennossa tiettyjen asioiden tiimoilta säilyttääkseen uskottavuutensa kannattajien silmissä.

SLOn on kaavailtu olevan se henkilö, joka on mukana kotiotteluiden sidosryhmäyhteistyössä. Hieno sana, joka käytännössä tarkoittaa palaveeraamista seuran, järkkärien, poliisin, median ja juottoloiden kanssa. Näissä palavereissa sovitaan pelisäännöt kotiotteluihin.
Kuulostaa äkkiseltään kovalta hommalta, mutta kunhan se tehdään kerran kunnolla, niin jatko meneekin sitten copy-paste kotiottelusta toiseen.

Pointtina on kasata manuaali, joka toimitetaan vieraskannattajille ennakkoon. Tässä manuaalissa kerrotaan heidän kannaltaan oleelliset seikat, kuten minne parkkiin, mistä liput, mihin hintaan, missä katsomonosassa paikat, miten sinne pääsee, missä on WC, missä juottola stadionin ulkopuolella ja missä stadionalueella, mistä makkarat ja kahvit ja mihin hintaan jne.

Tärkeää on oivaltaa, että kohdellaan vieraskannattajia kuten haluaisimme meitä kohdeltavan omassa vierasmatsissamme. Muistellaan vaikkapa Valkeakoskea; siellä on homma hoidettu jo nyt aika hienosti, vai mitä?

Jokainen oivalsikin varmasti jo, että yhteistyön seuran ja SLOn välillä pitää olla kiinteää ja keskusteluyhteyden kaksisuuntaista ja avointa. Samaten UBZ-köörin keskinäisen yhteydenpidon tulee lisääntyä ja kannattajaryhmien yhteistyön parantua. Villakoiran ydin on oman seuran kannattaminen; tapahtuu se sitten tavalla A tai B.

Palloliitolla on jo hallussaan englanninkielinen manuaali, jonka Palloliitto käännättää suomeksi ja varmaankin jakelee sen seuroille ja tätä manuaalia käytännössä apinoidaan ainakin soveltuvin osin. Tämä mallimanuaali on tehty Saksassa, jossa kannattajatoiminta on todellakin hieman toisella tasolla kuin täällä meillä.
SLO-yhteyshenkilö UEFAn tasolla on noin 20 vuotta Saksassa asunut ja edelleen asuva brittipiiras nimeltä Stuart Dykes. Hän ei ole suoraan UEFAn palkkalistoilla, mutta UEFA ostaa häneltä SLO-osaamista syystä, että hän todellakin tietää asioista ruohonjuuritasolla Schalke 04-kannattajana.
Stuartilla oli varsin hyvä presentaatio ja saimme lupauksen, että Palloliitto toimittaa sen myös kaikille Fanifoorumiin osallistuneille.

Lähitulevaisuudessa, ehkä jo ensi vuonna, jos SLO-homma lähtee kunnolla lentoon, niin kunkin seuran SLO osallistuu mahdollisimman moneen kilpailijaseuran vieraskannattajamanuaalin kasaamiseen. Toisaalta näyttääkseen naamaansa, että tämän näköinen heppu on sitten meidän SLO ja toisaalta päästäkseen vaikuttamaan huonoiksi kokemiimme asioihin. Kyseessä on siis jatkuvan toiminnan parantamisen tie. Tiedän; tuo kuulostaa suoraan jonkun yrityskonsulttimulkun raamatusta nykäistyltä, mutta näin se vain on.

Joku voi manata, että mitä helvettiä se meidän SLO ramppaisi vihollisleirissä tekemässä itseään tykö?!? Ihan ymmärrettävä huoli ainakin omasta mielestäni, mutta ajatellaanpas asiaa seuraavasti.

Meidän SLOmme menee vaikkapa Espooseen. Honka, järkkärit jne. tietävät jo, mitä Kolistajien SLO tekee heidän kotimatseissaan ja tajuavat tai saadaan tajuamaan, että meidän SLOmme tietää sen myös ja osaa perustellusti vaatia asiallista kohtelua ja palvelua. Kolistajien SLO myös komppaa meidän SLOtamme, koska perimmäinen tavoite on yhteinen.

Raaka faktahan on, että jos kannattajia kohdellaan kuin karjaa, niin sitten kannattajat myös käyttäytyvät kuin karja.

SLOn toiminnasta aiheutuu myös kustannuksia. Miten ne hanskataan, on täysin hämärän peitossa. Täytyy muistaa, että kirjoitan tätä sunnuntaina ja kuulin koko SLOsta vasta eilen. Oletus on, että talkootyö on kunniassa edelleenkin.

SLOn toiminta ei ole sinällään mitään uutta, nyt vain on kehitetty nimi sille toiminnalle, jota tähän saakka ovat tehneet Lauri, Risto ja Sirpa nyt ainakin. Muitakin varmasti on, anteeksi nimesi mainitsemattomuudesta.

Fanifoorumilta jäi mieleen 2 suurinta teemaa, jotka toistuivat iltapäivän aikana.  Ne olivat vieraskannattajien huomioiminen ja yhteistyön tiivistäminen Palloliiton, seurojen ja kannattajien välillä.

Täytyy vielä lopuksi oikein erikseen korostaa, että SLOn nimeämisen tälle kaudelle pitää tapahtua ennen kotimaisen kauden alkua.
Palloliitolla on varmasti halu saada SLO-luettelo valmiiksi nopeasti ja pystyä raportoimaan UEFAlle, että tämä rasti on jo tehty. Ilmoitin omat työyhteystietoni ensi hätään Palloliitolle, koska emme ole keskenämme sopineet mitään muutakaan. Talvihan on zombihorroksen aikaa ainakin meikäläisen kohdalla; aivotoimintaa ei ole senkään vertaa kuin kesällä.

Voisi olla paikallaan polkaista pikaisesti pystyyn sähköinen huutoäänestys UBZ-netin Jäsenosiossa ja valita UBZ-SLO.

Kuka oma SLOmme sitten onkaan, niin nykyisiltä zydeemeiltä ei tietenkään haluta mitään pois. Pointtina on se, että koska meillä on porukassa eri ammattialojen ihmisiä, niin käytetään ihmeessä heidän tietojaan ja taitojaan. Esimerkkinä vaikkapa G - radiossa mellastaminen tuntuu sujuvan, joten eikun verta pakkiin ja eteenpäin.

Summa summarum; palaveri oli mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Kuinka tästä jatketaan eteenpäin, lähitulevaisuus näyttää.