Tulevana lauantaina FC Inter kohtaa Suomen Cup finaalissa IFK:n Maarianhaminasta.
Pelin alkutahteja lyötiin maanantaina Gongossa, jossa Inter oli voitokas. Ennen pelin alkua katselin avauskokoonpanoa ja sen varsin merkillistä koostumusta hieman pelon sekaisin miettein, toki ymmärtäen muutamien pelaajien säästämisen lauantain matsiin pelikielloilta ja loukkaantumisilta.

Edellisessä kotipelissä arvostelin aika lailla kovinkin sanoin erästäkin naskalia, joka sitten maanantaina päätti tehdä pari maalia ja näin kuitata arvosteluni. Inter pelaa huimaa syksyä ja panokset ovat kovat. Mitali veikkausliigasta on hyvin mahdollinen ja cup mestaruus omasta mielestäni selvää pässinlihaa, vaikka eilisen pelin jälkeen saarelaiset varmasti janoavat Interin päänahkaa. Selvää on kuitenkin se, että parin heikomman vuoden jälkeen Interin pelaajista huokuu jälleen voiton tahto, eilen sen tekivät jälleen selväksi muun muassa sellaiset tyypit kuin Bahne ja Pänä. Bahnen loistokausi maalilla on huipentumassa siihen, että uskon kaverin olevan kauden jälkeen toisella sijalla kaikkien aikojen nollapelien määrässä veikkausliigassa. Pänää on ajoittain arvosteltu vähän sieltä sun täältä, varsinkin hieman heikommin menneiden pelien jälkeen, mutta kyllä kapteenin nauha on täysin oikean miehen käsivarressa, vai kyseenalaistaako joku esim eilisen maaliviiva pelastuksen tärkeyden pelin ja pelaajien taistelutahdon kannalta. Muistuupa mieleen muutamia vastaavia tilanteita tämän kauden peleistä, joissa kapteeni on näyttänyt sinimustan sydämensä voimaa.

Kauden alussa tulin lyöneeksi vetoa sen puolesta, että Inter voittaa tänä vuonna mestaruuden, tai ei ainakaan HJK. Veto näyttäisi nyt olevan raukeamassa, vaikka Interillä vielä teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen onkin, isompi asia on tällä hetkellä päästä mitaleille ja tiputtaa Helsingin raha ulos europeleistä. Suomen Cup voitosta sen sijaan on tulossa hieno kamppailu Valkeakosken muovimatolla lauantaina. Vaikka kauden lopussa tällä erää on panosta yllin kyllin muutenkin, on cup finaali selkeästi kauden tärkein yksittäinen peli ja vielä kun kaikki muistamme, miten Inter taisteli Veritaksella kahden miehen alivoimalla rankkari voiton kuopiolaisista välierissä, uskon vakaasti Interin cup-voittoon.

Siispä kaikki kynnelle kykenevät järjestäkää itsenne Valkeakoskelle tulevana lauantaina kannustamaan Inter voittoon, UBZ:n kyytiinkin on ilmeisesti vielä muutama paikka jäljellä. Tunnelma tulee olemaan huikea Tehtaankentän päätykatsomossa serpentiini tykkien ja kannattajien toimesta. Kentällä toivoakseni SINIMUSTAT pitävät pelin hallussa ja tuovat CUP pokaalin Turkuun.

FORZA FC INTER Turku!!!

TeroT