Spekulointia FC Interin joukkueesta ennen Suomen cup avausta

Fc Interin kausi alkaa Suomen cupin lohkovaiheella perjantaina 27. päivä tammikuuta. Joukkueen kannattajana odotukset kauden alkuun ovat kovat. Kaiken viime kauden kyntämisen ja pettymysten jälkeen joukkueen tilanne näyttää jopa erinomaiselta. Pelaajalista on hienoa luettavaa ja valmentajaryhmä näyttää hyvältä. Päävalmentaja Shefki Kuqi on tuonut ryhtiä joukkueen rakentamiseen muutaman edellisen kauden epämääräisyyden jälkeen.

Kun Sheriffi kerran mainittiin, niin parasta aloittaa sitten hänestä. Shefki tuli puikkoihin kesken viime kauden. Tuolloin juuri muuta ei ollut tehtävissä, kuin Veikkausliiga paikan säilyttäminen. Nyt on sitten näytön paikka, tulos tai ulos. Myös Shefkin uskottavuus valmentajana on pelissä. Mielestäni homma on alkanut lupauksia herättävästi.

Joulukuun aikana saatiin kuulla useista pelaajasopimuksista, erityisesti omien kasvattien nousut Veikkausliigajoukkueeseen olivat miellyttävää luettavaa. Muutenkin sopimusuutiset noudattivat hienoa linjaa, jossa seuraan tuotiin tasokkaita suomalaisia pelureita ja lupaavia junnuja. Ehdottomasti kovimpana sainauksena; Timo Furuholm is back. Kaiken kaikkiaan joukkueen kasaus alkavalle vuodelle on ollut johdonmukaista. Nyt kentältä löytyy tarvittavaa johtajuutta ja nuorta nousevaa potentiaalia, ulkomaan vahvistukset ovat selkeästi vahvistuksia joukkueelle ja joukkueen leveys alkaa olla ihan muutamaa pelaajaa vaille riittävä Veikkausliigan kauden alkuun. Tältä pohjalta on hyvä lähteä hakemaan tuntumaa ja virettä Suomen Cupista.

Valmennusryhmästä pitkään arvelutti kakkosvalmentajan nimi ja rooli Shefkin rinnalla. Kun italialaisen Fabrizio Piccaretan pestaus joukkueeseen julkaistiin, se pahus vieköön vaan kuulosti ihan hemmetin hyvältä uutiselta. Ei siinä catenaccioita tarvita mutta silti uskon puolustuksen olevan kunnossa tulevalla kaudella. Italialaisia ei ole juurikaan Veikkausliigassa näkynyt aiemmin, ei pelaajina eikä valmentajina, joten Piccareta voi hyvinkin tuoda uusia tuulia suomalaiseen jalkapalloon. On lisäksi muistettava joukkueen tekninen johtaja Vesa Mäki, jonka tuntemus suomalaisen jalkapallon kiemuroista muun muassa Palloliiton suuntaan on myös tärkeää.

Mennäänpä sitten itse joukkueeseen, hyökkäys edellä kuten asiaan kuuluu. Furuholm ja Njazi Kuqi hyökkäyksen kärjessä, ei ihan huono. Molemmat osaavat tehdä maaleja ja tuovat varmasti omat vahvuutensa peliin, alustavasti ehkä kovin kärkipari Veikkausliigassa. Penkiltä haastetta kärkiparille tuo nuori Benjamin Källmän, jolla varmasti on näyttö halua ja nälkää metsästää paikkaa avaukseen. Maalinteon ei siis pitäisi tuoda ongelmia.
Muina hyökkääjinä Guy Gnaboyou, Lucas Garcia, Kevin Mombilo ja omia junnuja, leveyttä ja laatua hyökkäykseen pitäisi näin ollen riittää. Toki pitää muistaa Henri ”Pänä” Lehtonen, joka on pelannut laitahyökkääjänä aina, mutta onko laiturin paikka Pänän rooli tällä kaudella vai löytyykö rooli keskikentältä tai puolustuksesta? Se selviää aikanaan.

Sitten se keskikenttä, joka on kuitenkin pelin toimivuuden kannalta ensiarvoisen tärkeässä roolissa ja joutuu kauden aikana aina koville. Täysin varmasti Veikkausliigan kovin nimi Julien Faubert ottaa paikkansa suurella todennäköisyydellä keskikentän pohjalta. Tämän ranskalaispelaajan meriittilista on sen verran kovaa luettavaa, ettei taida vastaavaa ollut aiemmin yhdelläkään ulkomaalaisella näissä ympyröissä. Haastattelujen perusteella on lupa odottaa ammattilaisen otteita kentällä ja sen ulkopuolella.
Harmillinen uutinen oli Kalle ”Kile” Kaupin loukkaantumisen vakavuus heti pre-seasonin alkuun, toivottavasti pääsee pelikuntoon ennen Veikkausliigan starttia. Kilen rooli keskikentän keskustassa tai hieman hyökkäävämmässä roolissa keskellä varmaankin kasvaa kauden aikana ja odotukset ovat Kilen tason suhteen nousussa.
Kun pelaajalistalta löytyy lisäksi Ari Nyman, Mika Mäkitalo ja laitan huvikseni tähän kenttäosioon nuoret Albion Ademin sekä Elias Mastokankaan, niin kyllä jätkät saavat aikaan ihan kilpailun pelipaikoistaan.
Hyökkääjistä Pänä ja Lucas saattavat myös pelata keskikentällä ja Arskan rooli voi olla myös puolustuspäässä, niin valmennusryhmä saa väkisinkin tästä jengistä toimivan ringin aikaan. Toki vieläkin on pari pelaajaa hakusessa, joista toinen saattaa on keskikentän mies, toinen on joka tapauksessa toppariosastolta.

Topparien suhteen tilanne puolustuksessa on vajaa. Arttu Hoskonen ja Kosta Manev kyllä ottavat paikkansa toppareina, Hoskonen nousi vakuuttavasti liiga tasolle viime kaudella. Varsin harmillista on, että Arttukin ilmeisesti loukkaantui mennä viikolla. Laitapakkeina Petros Kanakoudis ja Niko Markkula, näillä mennään mutta eipä haittaa.
Petros pelasi itsensä omaksi suosikikseni heti ensimmäisellä Inter kaudellaan ja viime kauden päätteeksi alkoi jo hokaamaan täkäläistä tuomarilinjaakin niin, että kortitkin alkoivat vähenemään. Tuo omalla tekemisellään tunnetta ja varmuutta puolustukseen. Markkula on itselleni tuntematon, mutta juttujen perusteella mies paikallaan.
Tällä osastolla pääsee sitten Piccaretan oppiin ja toivottavasti näemme senkin suhteen vakuuttavaa pelaamista koko kauden ajan. Lisäystä puolustuksen rosteriin kumminkin kaivataan pitkän kauden pelikieltojen ja loukkaantumisten varalle, vaikka Pänä ja Arska saattavat tuoda leveyttä puolustusrinkiin.

Maalivahti osastolla mieltä lämmittää Jere Koposen paluu Interiin ja Aati Marttinen tuo lisää sinimustaa osaamista tolppien väliin. Sen väärän turkulaisseuran taustan omaavan ja loukkaantumisista kärsineen Henrik Moisanderin ollessa kokemuksensa vuoksi ehdolla ykköstorjujaksi tulee Koponen kaiken todennäköisyyden perusteella laittamaan Henkan koville.

No kaikki tämä on puhdasta spekulaatiota mutta kohta se nähdään, kun kausi alkaa tätä kirjoittaessani viikon kuluttua perjantaina Suomen Cupin ottelulla EIF.ää vastaan Javentura-areenalla. Kiima alkavaan kauteen kasvaa koko ajan ja odotukset Interin menestyksen suhteen ovat kovat. Toivottavasti tällä kertaa odotukset saavat myös katetta. Joka tapauksessa Interin valmistautuminen kauteen on lähtenyt ilmeisen hyvin käyntiin ja joukkueella on kova tekemisen meininki, mikä lupaa hyvää.

Fc Interin kannattajaryhmä Ultraboyz on järjestämässä vierasmatkaa Vantaalle Suomen cupin matsiin Legirus Interiä vastaan lauantaina 4. päivä helmikuuta, kuten myös alkavan veikkausliigakauden vierasotteluihin, osaan voi ilmoittautua jo nyt. Lisätietoja ultraboyz.net foorumin Vierasmatkat osiossa.

Perjantaina 20.1.2017
TeroT